Telefonische afspraak maken – Maatschap Mathijssen Tandartspraktijk – Terneuzen

Telefonische afspraak maken

In verband met de coronapandemie kunnen wij u niet altijd direct telefonisch te woord staan. U kunt in dat geval tijdens de normale praktijk openingstijden een voicemailbericht inspreken voor een terugbelverzoek (onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer) voor het maken of wijzigen van afspraken of verzoek om een telefonisch consult op telefoonnummer: 0115-612004

Heb je binnenkort een afspraak bij de tandarts?  De lockdown die op zaterdag 18 december werd aangekondigd heeft geen gevolgen voor jouw afspraak. Mondzorg blijft op de gebruikelijke manier en op de gebruikelijke tijden mogelijk. 

Mondzorg blijft op de gebruikelijke manier en op de gebruikelijke tijden mogelijk. Iedereen, dus ook kinderen, kwetsbare ouderen, gevaccineerde én ongevaccineerde mensen, kunnen daarom hun afspraak bij de mondzorgpraktijk gewoon door laten gaan.

De lockdown die op zaterdag 18 december werd aangekondigd heeft dus geen gevolgen voor jouw afspraak. Wel gelden er 5 basisregels in de praktijk om ervoor te zorgen dat je bezoek veilig verloopt:

  1. Beantwoord gezondheidsvragen eerlijk

Met het oog op de omikron-variant zijn de gezondheidsvragen nog belangrijker dan ze al waren. Beantwoord die vragen eerlijk, voor je eigen veiligheid én die van anderen. De vragen gelden voor alle leeftijden. Indien nodig kan je mondzorgverlener besluiten je op een later moment te behandelen.

  1. Stel bij coronaklachten je afspraak uit

Voel jij of je kind zich niet lekker? Zeg je afspraak dan op tijd af en laat je testen bij de GGD. Mocht je positief testen en kan je behandeling echt niet wachten? Dan zal de mondzorgverlener je instructies geven hoe je verder kan worden geholpen.

  1. Trek bij twijfel aan de bel

Twijfel je of jouw afspraak wel of niet door kan gaan? Neem dan altijd, voordat je naar de praktijk komt, eerst contact op met de praktijk. De medewerkers staan voor je klaar om je vakkundig en veilig te helpen.

  1. Kom alleen en niet te vroeg

Kom het liefst alleen naar je afspraak en verblijf zo kort mogelijk in de wachtkamer. Zorg dat je op tijd bent, maar kom ook niet te vroeg.

  1. Draag een mondkapje en houd afstand

Desinfecteer bij binnenkomst je handen. In de mondzorgpraktijk houdt iedereen afstand van elkaar en is het dragen van een mondkapje voor mensen vanaf 13 jaar de norm. Handen schudden laten we achterwege.

Verzorg je mond ook zelf goed

Blijf vooral ook zelf je mond goed verzorgen: twee keer per dag twee minuten poetsen met een fluoridetandpasta en dagelijks tussen je tanden en kiezen rageren of stokeren. En probeer regelmatig je wangen en mond te ontspannen zodat de kans op klemmen of knarsen kleiner is. Loop zeker niet te lang door met klachten als bloedend tandvlees, want dat kan bijvoorbeeld duiden op een ontsteking.